Voorlichting aan groepenCursussen en Projecten

Cursussen

Sportief afslanken
Mindful eten
Voeding in beweging

Sportief afslanken
Deze cursus wordt gegeven bij Tino Hoogendijk Sport & Fitness in Vlaardingen. De cursus duurt 10 weken en bestaat uit praktische voedingslessen en sport. Tijdens de lessen komen allerlei zaken over gezonde voeding en afvallen aan bod. Hierbij kunt u onbeperkt sporten in het sportcentrum en wordt u intensief gecoacht. De cursus start drie keer per jaar: in september, januari en april.

Voor aanvang van iedere cursus worden er informatiebijeenkomsten gehouden. Voor meer informatie over deze cursus kunt u kijken op de site van Tino Hoogendijk Sport & Fitness.

Mindful eten
Inleiding
Mindfulness is letterlijk: met aandacht. Mindful eten is dus eten met aandacht.
We doen in ons dagelijkse leven niet veel meer met aandacht. Ook eten niet!
Vaak eten we onbewust, onder het werk, bij verveling, uit gewoonte of door andere oorzaken. Gedachteloos eten is vaak het resultaat van allerlei andere complexe problemen van lichaam en geest. Gedachteloos eten is vaak het eerste wat je ziet, het kan ook een teken zijn dat een ander probleem om aandacht vraagt. Een laag zelfbeeld, problemen met het uiterlijk, een trage stofwisseling, het ontbreken van beheersing en evenwicht, de sociale en culturele waarde van slank zijn en te veel eten door emotionele problemen kunnen bijvoorbeeld ook allemaal bijdragen tot gedachteloos eten. Gedachteloos eten kan ook een patroon of gewoonte zijn geworden.
Mindfulness kan helpen om meer in het hier en nu te zijn en bewuster met je leef- en eetpatroon om te gaan. Je leert bewustere keuzes te maken waardoor eten niet meer gebruikt hoeft te worden als vlucht, troost of tijdverdrijf.
Met behulp van oefeningen en meditatie technieken die u tijdens de cursus krijgt aangereikt kunt u een betere balans bereiken in lichaam en geest en in uw eetgedrag.

De cursus
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van ca 1,5 tot 2 uur.
In de cursus krijgt u een aanbod van yoga en meditatie oefeningen en oefeningen om bewuster te leren proeven en honger en verzadiging aan te voelen.
Hiernaast krijgt u informatie over gezond en puur eten.
Deze aanpak kan leiden tot meer balans in uw voedingsgedrag.
Naast de lessen krijgt u ook wat huiswerk opdrachten mee voor thuis.

mindful eten

Meer informatie
Informeer via e-mail voor data en locaties en kosten.


Docenten
De cursus wordt begeleid door de diëtisten Karin van Unen en Marianne ter Mors. Zij zijn geschoold op het gebied van Mindfulness en eten.

Voeding in beweging

Informatie volgt. Informeer naar de mogelijkheden via e-mail .